Лидерите в яхтения бизнес ще се представят на новото изложение София Яхт шоу, което започва на 9 април в Интер Експо и Конгресен център.

В петдневното уникално шоу ще участват YACHTING BG, VENIDYACHT, LZ YACHTING, VEXELL YACHTING, ROYAL YACHTING, BS MАRINE, INTERAY МОТОR YACHTS, BULMER и MARINA SISTEMS.

За любителите на морските приключения са демонстрирани надуваеми лодки с различна дължина, извънбордови и бордови двигатели, колесари за лодки пропелери, спасителни средства, радионавигационно оборудване, екипировка за водни спортове, яхтена козметика и аксесоари.

Селекцията на представените различни класове яхти е продиктувана от желанието на организаторите да предложат на клиентите възможно най-широк диапазон брандове – Azimut, Atlantis, Beneteau, Bavaria, Chaparral, Monterey, Sunseeker, Frauscher, Mercury, Abacus, Linetti, Astondoa, Rancraft, Absolute, Aicon, Marquis, Сarver, Dominator, Dalla Pieta Yachts, Chris Craft, Doral, Glastron, Rinker, Ferretti и др. Динамичен дизайн, авангардни форми и смели цветове доминират при вътрешното оборудване и обзавеждането на яхтите. В рамките на изложението някои от компаниите са предвидили отстъпки при покупка в зависимост от модела на яхтите.

СОФИЯ ЯХТ ШОУ представя и богата гама лодки за морски риболов, както и надуваеми лодки с алуминиево, оребрено и надуваемо дъно. Интерес ще предизвикат оборудване и механични управления за лодки. Показани са компаси, дигитални измервателни уреди, морски GPS системи и широка гама от спасителни и сигнални средства. Своето място имат яхтени бои, лакове, антиосмозни защити и продукти за почистване и превенция на повърхностите и материалите.

Любителите на морските приключения могат да се запознаят с актуалните тенденции във водолазната екипировка, представена от лидерите ΒEUCHAT и SEAC SUB.

За пристрастените към морските приключения компанията Vexell Yachting е подготвила разнообразни пакети за яхт мениджмънт. Този вид услуги включват регистрация, пререгистрация под различни флагове и застраховки, подбор на екипаж, както и усигуряването на лодкостоянки в България и чужбина.

Интересно e предложението на Yachtpоint - новият за българския пазар продукт “частична собственост”, който дава възможност една яхта да бъде притежание на няколко собственици.

Някои от изложителите предоставят чартърни яхти. Всеки желаещ да пори вълните на борда на луксозна яхта, може да го направи в рамките на седмица или по-голям период според предпочитанията.

В последния ден на изложението чрез томбола един от посетителите ще спечели незабравим пикник за двама. Панорамен морски преход до екзотичен и уединен плаж е голямата изненада, която осигурява АГЕНЦИЯ БУЛГАРРЕКЛАМА на СОФИЯ ЯХТ ШОУ.