Лидерът на партия „Ред, законност и справедливост” Яне Янев поиска отстраняването на директора на териториалната данъчна дирекция в Бургас Румяна Дулева заради това, че тя и съпругът й са осъществили над 30 сделки за особено атрактивни имоти, без да плащат данъци. Според него няма по-нагла корупция от тази, при която ръководители на системата, която отговаря за събирането на данъците в България – укриват и не плащат данъци. От вписванията по сделките се виждало, че имотите не са прехвърляни на пазарни цени. Твърденията си Янев подкрепи с документи и примери, ето какво още каза той:

„Договор за покупко-продажба, държавна земя, частна държавна собственост, от която справка се вижда, че за 619 лева семейство Дулеви е придобило 2205 кв. м”, посочи Яне Янев.

 „Аз питам как може такива хора да бъдат все още държани на такива отговорни постове и да се казва дори от министъра, че докато не се докаже противното Мургина едва ли не била свещена крава. За тази същата Мургина ние сме ви приложили един нотариален акт, от който е видно, че тя, заедно с въпросната Дулева, също е участвала в брокерски и нерегламентирани търговски операции. Вследствие на една от тези операции синът на Мургина е получил дарение от майка си -1/2 от недвижим имот в землището на Созопол. От тези по-фрапантни и скандални факти просто няма накъде”, коментира лидерът на РЗС.

„Ред, законност и справедливост” иска незабавно, още до края на седмицата, Дулева да бъде уволнена дисциплинарно, за да може да се даде пример в системата, че има нов подход, че има ред.

Недопустимо е депутатът Яне Янев да се изживява като прокурор и да обявява един или друг човек за виновен, заяви директорът на НАП - Бургас Румяна Дулева. Според нея една от причините за атаката срещу нея и екипа й е осуетеното през 2008 година източване на ДДС, на стойност 40 млн. лв. На обвиненията на народния представител, че е замесена в схема за продажба на недвижими имоти и лично се е облагодетелствала, Дулева отвърна по този начин:

„Тези неща, които ги говори г-н Янев ще трябва да се доказват, така че аз чакам да се направи проверка на целия този сигнал, който той е предоставил на г-н Стефанов.”

„Всяка година подавам имотна декларация, там са записани имотите ми, там са описани произходът на средствата, с които са закукувани тези имоти. Не можеш да се изживяваш като прокурор и да казваш: „този е престъпник”. Това просто е недопустимо. Първо, нека да каже какви са сделките и да каже по какъв начин аз бих могла да ги контролирам, защото аз мога да кажа, че сделки няма”, коментира Румяна Дулева.

Запитана дали смята да се защити по някакъв начин, след като е лично оклеветена, Дулева отговори така: „За съжаление депутатът Янев е защитен от имунитет в момента, но надявам се няма да е вечен имунитетът му. В момента следя с голям интерес всичко казано от него, което ще ми даде възможност един ден да потърся правата си, може и по съдебен ред”.

По думите на Дулева има причина за тази атака. Според нея има много недоволни от работата на НАП - Бургас и тези недоволни може би се опитват да говорят чрез устата на Яне Янев.