Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин и министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова бяха приети от министър-председателя на Република Корея.

Целта на посещението на двамата министри е подписването на споразумение за икономическо сътрудничество и спогодба за социална сигурност. Корейският премиер подчерта, че двете спогодби ще помогнат за по-голям интерес на корейския бизнес към инвестиции в България, но добави, че това може да се очаква веднага след световната финансова криза.

Калфин подробно запозна Хан Сън-Су с енергийните проекти с българско участие, както и с възможностите за използване на българските пристанища на Черно море и Дунав за лесен и евтин достъп до останалата част на Европа.

Корейският премиер прояви подчертан интерес към корейско участие с нови технологии с енергийните проекти на България и особено във възобновяеми енергийни източници.

„Надявам се, че ще успеем да привлечем нови корейски инвестиции в България и да намерим пазари за българския износ в Корея, което е една възможност да намалим част от негативите заради световната финансова криза в света", каза за Дарик Емилия Масларова след срещата с премиера.