Образователен семинар на тема «Небанковият финансов сектор в България» ще проведе с ученици от професионалните гимназии по икономика в страната екип на Комисията за финансов надзор. Той се организира съвместно с Министерство на образованието, младежта и науката и Фондация «Атанас Буров», а DarikFinance.bg е медиен партньор на инициативата.

Общо 25 ученици от различни икономически училища в страната ще имат възможността да се запознаят с принципите и механизмите на капиталовия, застрахователния и осигурителния пазари.

Семинарът включва и практическа част, която започва с посещение в КФН, БФБ-София АД, Елана Трейдинг АД, ПОД Ай Ен Джи, застрахователното дружество Алианц и Висшето училище по застраховане и финанси. 

Приветствие към участниците ще отправи предсетаделят на КФН Стоян Мавродиев, а след него като лектори щесе изяват и други ръководни кадри от надзорната институция.

Семинарът се организира за осма поредна година и ще протече от 7 до 11 септември. На финала участниците в него ще получат удостоверения. 

Желанието на организаторите от КФН е чрез подобни инициативи да се задълбочат познанията за небанковия финансов сектор сред младите хора, които са бъдещите мениджъри на България.