Досегашният кмет на Варна Кирил Йорданов спечели местния вот и ще ръководи града до 2015 година, сочат прогнозни социологически резултати. Йорданов спечели четвъртия си мандат на балотаж с 58% подкрепа. Неговият опонент Веселин Марешки е спечелил 42% от гласовете.

С малко над 2 500 гласа кандидатът на ГЕРБ и досегашен областен управител Иван Тотев води пред досегашния кмет и кандидат за втори мандат Славчо Атанасов, показват данните от екзит пол на втория тур на местните избори до момента. При  47.76% избирателна активност, Тотев печели 50,9% от гласовете на пловдивчани, а Славчо Атанасов 49.1%, което означава че разликата в гласовете е доста инфарктна и най-вероятно в ОИК ще броят до последната бюлетина. Според други резултати от паралелното преброяване разликата между двамата е само 1 %, а според "Галъп" Славчо Атанасов води с 51.3%.

Така пловдивчани ще разберат кой е новият им кмет след като бъдат обработени 100% от протоколите на секционните избирателни комисии. Не е изключено и искане за ръчно преброяване на бюлетините, което се прави, когато разликата в гласовете между двамата кандидати е по-малка от общинската избирателна квота, т.е. по-малка от гласовете за един мандат в общинския съвет и както изглежда към 19ч. тази вечер в Пловдив ситуацията може да е точно такава.

В Сливен кандидатът на БСП Кольо Милев спечели местния вот, сочат прогнозни социологически данни. За него са гласували 50,5 % от хората, а за досегашния кмет и кандидат на ГЕРБ Йордан Лечков - 49,5%.

Георги Иванов печели изборите за кмет в Хасково, това сочат предварителни данни на социологически агенции, предоставени на база екзит пол. Според една от агенциите Иванов, който е издигнат от коалиция „За Хасково" печели изборите с 61 % срещу 39% на конкурента си Иван Панайотов, издигнат от партия ГЕРБ. Другото изследване сочи Иванов за победител с 57,8% срещу 42,2% за Панайотов.