Националната компания "Индустриални зони" очаква да привлече 153 млиона лева инвестиции и разкриване на 1650 работни места в индустриалните зони Телиш, Бургас и Божурище.

Това каза изпълнителният директор на дружеството Атанас Ненов, цитиран от Агенция „Фокус”.

На въпроса - за какъв срок очакват тези инвестиции Ненов отговори, че различните компании има проекти с различен срок на реализация - някои проекти са за 3 години, други са за 5 години.

Тези договори са подписани през 2013-а и 2014 година и ще бъдат реализирани в близкия период.

Националната компания "Индустриални зони" ЕАД има 8 индустриални зони, с обща площ 6,6 млн. кв.м., от които 74 хиляди кв.м. са застроени и приблизително 225 хиляди са открити складови площи, разясни министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Съществуващите зони, само през последната година, са сключили 26 нови договора с фирми, основно в областта на производството, строителството и търговията, посочи той.

Компанията е подписала договор с китайски високотехнологичен парк с цел привличане на китайски инвеститори в България, а също така и стимулиране на български производители, които имат интерес да се позиционират в китайския пазар, да получат представителство и преференции в технологичните паркове в Китай.