Ръководството на КНСБ призовава правителството да потърси начин за недопускане на очакваните увеличения на цената на природния газ, парното и тока.

В позиция до медиите синдикатите заявяват, че не могат да приемат прогнозирания скок на природния газ с 22 процента от 1-ви юли, както и поскъпването на парното с 20 процента и на електроенергията с около 2 процента, тъй като това е в противоречие с една от приетите антикризисни мерки.

Очертава се неизпълнението на една от основните антикризисни мерки в подкрепа на доходите на домакинствата, която беше приета с безспорен консенсус от Националния съвет за тристранно сътрудничество, подчертава КНСБ, като уточнява, че според мярката до 2011-та година трябва „да се положат усилия за временно ограничаване нарастването на държавно регулираните цени на стоки и услуги от обществен интерес”.

Синдикатите се обръщат към премиера Бойко Борисов и правителството за недопускане на тези увеличения, тъй като те биха били непосилни за голяма част от бизнеса и населението.