Комисията за установяване на имуществото, придобито от престъпна дейност, внесе иск за отнемане на имущество на стойност близо 650 000 лева на Любомир Лилов – бивш служител на несъществуващия вече Фонд Републиканска пътна инфраструктура. В полза на държавата може да бъдат отнети два апартамента в столицата, дялове от търговски дружества, средства от банкови сметки и други. Проверката на имуществото на Лилов е започнала след сигнал от Софийска градска прокуратура за образувано досъдебно производство. Комисията е проверила периода от 1984 до края на 2008 г. За него Лилов е реализирал приходи за над 1000 броя минимални работни заплати за страната, а е изхарчил повече от 3400 минимални работни заплати. Разликата между декларираните доходи и направените харчове е от средства, за които не са установени законни източници.

чието име нашумя скандално, след подаден скандал от арх. Георги Янев, че той и друг служител на фонда - Иван Владимиров, са поискали подкуп 50 000 лв., за да бъде сменен статутът на земя. Те бяха задържани с подкуп от 25 000 лв. на 24 януари миналата година. Двамата бяха съдени за действията си, като в последствие Лилов беше оправдан от второинстанционния съд, а Владимиров получи ефективна присъда от 4 години затвор.

Името на Лилов нашумя скандално след подаден скандал от арх. Георги Янев, че той и друг служител на фонда - Иван Владимиров, са поискали подкуп 50 000 лв., за да бъде сменен статутът на земя. Те бяха задържани с подкуп от 25 000 лв. на 24 януари миналата година. Двамата бяха съдени за действията си, като в последствие Лилов беше оправдан от второинстанционния съд, а Владимиров получи ефективна присъда от 4 години затвор.