ДСБ ще подкрепи правителство със силни антикризисни мерки, заяви пред bTV лидерът на ДСБ Иван Костов. Според него такова правителство е възможно, ако се постигне национален консенсус.

За да излезе страната от кризата България не трябва да строи АЕЦ "Белене", а например пътят София-Видин-Дунав мост 2, смята Костов.

Този проект е наистина стратегически. Друг пример за антикризисна политика според лидера на ДСБ са инвестициите за оползотворяване на водите – всяка капка вода трябва да се съхранява, стратегическо направление на България е да управлява добре своите води.

Пристанище Варна-Запад е друг голям проект, който може да вдигне България на крака и да изпрати товари в центъра на Европа, счита Костов.

Според него хората са единодушни по отношение на връщането на лиценза на Лукойл. Опитът да се наложи на контрол върху тръбата беше правилен, а пък поведението на съда създаде несигурност. Хората знаят какво е монопол, поясни Костов.

Той посочи, че приказките, че тези избори не са важни и ще има нови избори наесен вкарва хората в апатия. Но според Костов има по-лошо от избори наесен, то е години на политическа нестабилност.

Ще застанем зад това правителство, което има компетентност и решителност, и е в състояние да изведе страната от кризата. Бизнесът в момента е изнудван, рекетиран, малтретиран – от МВР, от контрабандния внос, от това, че цели сектори на пазара са опустошени, категоричен е Костов.