ДСБ ще предложи намаляване на ДДС на 18 процента – това заяви председателят на Иван Костов в предаването "Седмицата" по Дарик радио.

Според него проектобюджетът за 2008 година се основава на фалшиви показатели. Един от тях е шестте процента инфлация, предвидени за догодина. Това не може да се случи, при положение че през последната година тя вече е 13 процента, каза лидерът на ДСБ.

Парите, които ще дойдат от Европейския съюз, практически ще отидат в бюджетния излишък, което прави членството безполезно. Ако аз бях писал бюджета, всички съотношения във финансовата сфера биха били различни, коментира Иван Костов.

Лидерът на ДСБ каза, че в България има 35% сива икономика, която не плаща данъци в Националния осигурителен институт и подчерта, че ако се намалят осигурителните вноски, сивата икономика ще изсветлее.

Управляващите лъгаха, че ако дадат 30 млн. на учителите, щяло да настане хиперинфлация, а какво се случва с това, че те искат да похарчат 1 млрд. за 40 дни, попита Костов е ефира на Дарик.