Молове, административни центрове и жилищни сгради ще изникнат на мястото на Бургаската корабостроителница. Това предвижда новият подробен устройствен план в района, който е бил приет през лятото на 2012 г.

Митичният изпълнителен директор на предприятието Деян Дянков сам разкри вчера тайния проект, който вероятно стои зад масовите уволнения на 150 работници, пише "Стандарт".

На поредна среща съкратените са го попитали каква ще бъде съдбата на завода. Изпълнителният шеф отговорил, че дори и сега да се започне някаква дейност, то в бъдеще корабостроене не може да има, тъй като ПУП-ът предвиждал съвсем друго.

Намекът на шефовете на предприятието бил, че община Бургас е виновна и с промяната на ПУП-а спъва дейността им. "Бургаски корабостроителници" не можело да възстанови дейността си и заради отнет през миналата година лиценз.

"Изявлението на новия директор на "Бургаски корабостроителници" Деян Дянков е опит да се прехвърли отговорността за съкращаването на 150 души на община Бургас. В момента няма никаква пречка спрямо действащия ПУП предприятието да работи и да осъществява дейността си", контрираха от община Бургас.

От общината уточниха още, че всъщност ПУП-ът на корабостроителницата е бил променен през 2012 г. по изрично искане на собственика, който сам е посочил какви видове сгради желае да включва планът.