През август и септември УниКредит Булбанк ще предлага потребителски кредити в евро с фиксирана лихва за пет години.

 

По този начин банката ще отговори на необходимостта на много български домакинства от подпомагане на бюджета в летните месеци – за финансиране на лятната ваканция, ремонта вкъщи или пък подготовката на децата в семейството за началото на учебната година.

 

Специално за всички клиенти с деца ученици, банката е предвидила и допълнителен бонус по този кредит. На всеки клиент с дете ученик, получил потребителски кредит в евро през август и септември, който редовно погасява първите девет месечни вноски, банката ще възстанови целия размер на деветата вноска (главница и лихва).

 

Много наши клиенти вече се убедиха в предимствата на фиксираната лихва и се радваме, че имаме възможност да им предложим отново продукт, който им гарантира сигурност и стабилност. Всъщност, ако кредитополучателите изберат да погасят кредита си за минималния срок, който е пет години, на практика си осигуряват финансиране с фиксирана лихва за целия период на изплащане“, обясни Екатерина Панайотова, Директор Маркетинг и сегменти на УниКредит Булбанк.

 

По нейните думи, като нов продукт на пазара, ипотечните кредити с фиксирана лихва в евро са били един от най-предпочитаните банкови продукти през миналата година. Само за миналата година отпуснатите кредити с фиксирана лихва в евро възлизат на 40 млн. лева.