ПГ на левицата настоя пенсионерите да получат коледна добавка от поне 50 лева. Това стана в декларация по време на парламентарния контрол. В декларация от името на „Атака" лидерът й Волен Сидеров настоя за реформа в съдебната система, за да няма нови скандали като този с бизнесмена от Плевен Красимир Георгиев.

„Замразяването на доходите, на минималната работна заплата, заплатата в публичния сектор и пенсиите, води до намаляване на покупателната способност, до свиване на вътрешното потребление, блокиране на икономиката, нарастване на безработицата, и в крайна сметка до обедняване на хората. С такива мерки считаме, че няма да се преодолее лесно кризата. С такива мерки тя се задълбочава и увеличава пропастта между бедни и богати", заяви от трибуната Корнелия Нинова от БСП.

„Това, което изказахте и прочетохте, дали ви го изпрати Красьо Черния със sms", запита в отговор Волен Сидеров, лидер на партия „Атака", който преди дни оповести редица имена на депутати, присъствали в тефтерчето на плевенския бизнесмен Красимир Георгиев - Красьо Черния. Вчера Корнелия Нинова показа и се позова на документ от прокуратурата, според който тя не е водила разговори с Черния.