Досегашният прокурист и член на Управителния съвет на Инвестбанк АД Любомир Каримански стана изпълнителен директор и член на УС на банката. Това съобщават от дружеството.

Новият изпълнителен директор на Инвестбанк е магистър по финанси от УНСС, специализирал е в Гърция, САЩ, Великобритания и Люксембург. Преподавател е по основи на финансите и корпоративни финанси в УНСС. 

Каримански е дългогодишен банкер и мениджър с опит в управлението на комплексни проекти в сферата на банковите и финансовите услуги.

На проведеното през ноември общо събрание на акционерите бяха гласувани промени в Надзорния съвет на банката. Там влязоха бившият правосъден министър Миглена Тачева, която сега е изпълнителен директор на Феста Холдинг АД и Румяна Рахнева, която е юрист, икономист с дългогодишен опит в банковата сфера.

В края на миналата година банката взе решение да увеличи капитала  си до 170 млн. лв. Според неконсолидирания отчет на банката за трето тримесечие на миналата година приходът от лихви възлиза на 15.384 млн.лв., а 10.226 млн. лв. генерират събираните такси и комисиони.


* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!