Строителството на ЛОТ 4 на магистрала „Тракия” е изпълнено на 70 - 75%. Това каза инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”, на подписването на договор за проектиране и строителство на ЛОТ 2 на автомагистрала „Струма”, пише „Фокус”.


„Частично пуснахме 16 км., а останалото забавяне е в изпълнението на конструктивни пластове от пътната настилка. Имайки предвид крайния срок и работата, която трябва да се свърши, или изпълнителите трябва да засилят двойно или тройно работата или просто по този начин няма как да се свърши този обем работа до крайния срок”, каза още инж. Лазаров.


Относно ЛОТ 2 на автомагистрала „Струма” той обясни, че участъкът е разделен на три подучастъка заради археологията.


„Тъй като в средата няма открити при предварителния оглед археологически обекти, затова за да може да се използва времето максимално пълноценно и строителят да започне да работи, тяхно задължение е тъкмо там да започнат проектирането и разбира се строителството. За да може докато археолозите освободят другите участъци, те вече да работят, и да не изтървем този строителен сезон. За този участък имат да проектират максимум в рамките на 1 месец, т.е. поетапно – малка отсечка, проектират, приема се от възложителя, започва работа. Докато се работи на отсечката, се проектират другите. Така че - не можем да си позволим да изпуснем един строителен сезон”, каза инж. Лазар Лазаров.