Конкурент на Burj Khalifa проектират в Маями. Супернебостъргачът Miapolis ще има 160 етажа и ще е висок 183 метра, пише Miami Нerald.

Бъдещата кула в Маями ще бъде своеобразен град в града, с парк, обсерватория, търговски площи, ресторанти, офиси и над 1 000 апартамента.

Трудно е да се каже доколко грандиозният проект отговаря на действителността в имотния сектор в САЩ. Друг проблем пък е планираната височина, а освен това – предприемачът трябва да осигури земята за осъществяването на проекта. Засега е определен парцел на Jungle Island – един от парковете в Маями, който е и една от туристическите атракции в града. Намирането на инвеститори също няма да бъде лека задача.

Засега от общината в Маями отказват коментар по проекта. Анализатори пък характеризират амбициозните планове на предприемача като „мечта” и „абсурд”.

Ако все пак предприемачът реализира грандиозната си идея, то небостъргачът ще се превърне в своеобразен двигател на местната икономика, със създадени над 5 000 постоянни работни места и годишна „инжекция” в общинския бюджет от над 2.5 милиарда долара.