"Бях призован като свидетел и не са ми задали нито един въпрос", заяви по Нова телевизия Богомил Манчев, директор на фирмата "Риск инженеринг".

Той обясни, че не е имал среща с прокуратурата, а със следствието. Нейни представители са пристигнали в неговия офис, където той е показал оригиналите на съответните документи, които се намират в касата на неговия кабинет. Те са били прегледани в присъствието на Манчев и негов адвокат.

Манчев подчерта, че след спирането на строителството на АЕЦ "Белене" от правителството на Бойко Борисов през март 2012, тогавашният министър на икономиката, енергетиката и туризмът Делян Добрев е трябвало да изпрати официално писмо на хартиен носител, с което да го информира за взетото решение.

Това не се случи, с нас се проведоха преговори за редуциране на нашите дейности, каза Манчев и добави, че плащанията са били редуцирани шест пъти до 1 милион евро.

Решението на Министерски съвет и парламента не спират търговския договор, ако няма формални разпореждания. Договорът е законен, подчерта Манчев.