Варненци искат промяна и тя не е свързана с оставката на кмета, аз го съжалявам този човек, той е пътник, защото е пионката на мафията във Варна, заяви днес кандидатът за действащ политик, аптечният бос от Варна Веселин Марешки, цитиран от БГНЕС.

Сега се опитват да изкарат, че само кметът е виновен, за да си сложат нова пионка, продължи той. Винаги съм можел да си купя някой министър, но съм вървял бавно и постепенно с българския народ, затова съм чист, каза Марешки.

Той призова членовете на Общинския съвет в морския град да освободят варненци от присъствието си и да се избере нов местен парламент. Варна може да бъде истински европейски град и ние можем да го променим, но това със старите муцуни няма да се случи, каза Марешки. Трябва да си направим нови, честни избори за благото на Варна, призова той. Станишев, Доган, Кунева и Костов са сред неприемливите за хората политически фигури, поясни собственикът на една от най-големите аптечни вериги.

От над 50 000 протестиращи във Варна на националния празник Марешки смята, че голяма част от тях са сред гласувалите за неговата формация на изборите и той самият е сред политиците, които могат да бъдат част от промяната. Аптечният бос бил сред хората, които говорели отдавна за фармацевтичната мафия и се е борил системата на здравеопазването да заработи.

Според него мафията има различни разновидности - фармацевтична, енергийна, транспортна и др. Той се спря на точки програмата си: намаляване на разходите, увеличаване на приходите, а минималната работна заплата - 600 лв., да се отвори държавата към инвеститорите - всеки един от тях да бъде посрещан като Господ.

Марешки заяви, че не бил участвал в приватизацията - с малки изключения, не бил участвал и в обществени поръчки.