Само български фирми – с български капитал, български мениджмънт и които представят българска марка (могат да участват в конкурса „Най-добра българска фирма на годината“. До тук са поканени за участие над 100 дружества, съобщават организаторите от ТБ Първа инвестиционна банка АД.

„Идеята ни наистина е да стигнем по-голяма аудитория и като участници, които да привлечем, и до хората, така че в крайна сметка българските компании и продукти да станат по-популярни сред обществото ни“, каза Васил Христов, изпълнителен директор на банката по време на представяне на конкурса пред журналисти.

Кандидатите могат да се регистрират онлайн в реално време на сайта www.naidobrafirma.bg, където има възможност и за участие на публиката, която пък ще отличи „Фирма на публиката”.

Журито, което ще оценя кандидатурите, е съставена от икономисти, финансисти, журналисти и общественици. То е в състав Димитър Костов – изпълнителен директор на Fibank, Васил Христов – изпълнителен директор на Fibank, Светла Костадинова – изпълнителен директор на Института за пазарна икономика, Венелина Гочева – член на издателския борд на „Вестникарска група България“, Емил Хърсев – финансист, Лъчезар Богданов – управляващ партньор в „Индъстри уоч“, Йордан Матеев – главен редактор на Форбс – България, Кънчо Стойчев – съосновател на ББСС „Галъп интернешънъл“.

Официалното награждаване на победителите в конкурса „Най-добра българска фирма на годината“ ще бъде през септември, а специалните награди са златно кюлче, монета „Панагюрско съкровище“  и „Българска роза“, плакети и статуетка на конкурса. 

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!