Недостатъчната информираност на Мартин Димитров е плод на неговото искане да подам оставка, заяви земеделският министър Мирослав Найденов по повод вчерашното изявление на ръководството на СДС. Найденов обясни, че до края на седмицата ще се срещне с Мартин Димитров, за да изяснят позициите си. Ето какво още каза земеделският министър.

„Когато се иска оставка, трябва да е оценка за цялостната работа на един министър и не чух от него оценка за работата, тъй като Министерството на земеделието и храните не е само Фонд „Земеделие”. Не аз назначавам във Фонд „Земеделие”, той има изпълнителен директор, ръководството му се назначава от Управителен съвет от десет души и това не еднолично решение на министъра”, каза Найденов.

Той не е съгласен с твърдението, че са останали голяма част от предишното ръководство, тъй като фондът до поемането на функциите му като министър се е ръководил от изпълнителен директор и седем зам. изпълнителни директори. Били са сменени с решение на Управителния съвет и изпълнителния директор, и пет от седемте заместници. „Така че за договорки с ДПС или БСП няма как да стане дума, тъй като аз смених всички регионални директори на поделенията на министерството и всички директори на второстепенни разпоредители с бюджетни кредити в състава на министерството и то в рамките на месец, след като поех ръководството”, припомни министърът.

Найденов допълни, че не може да се говори за смяната на Мюххетин Караоглан, който е заместник-директор на фонд Земеделие ръководител на сектор Директни плащания, тъй като постигнатите от него резултати са отлични. Министър Найденов допълни, че няма конкретна информация кои проекти се проверяват от ОЛАФ, но по всяка вероятност десетки проекти се проверяват рутинно.