Сауна, фитнес, кафе, подземен гараж, три апартамента и две ателиета, намиращи се в Банско продава НАП Бургас. Имотите са придобити от несебърска строителна фирма, която има задължения от над 2 млн. лв. към бюджета.

Трите апартамента са от 55 до 98 квадратни метри, като началната им тръжна цена варира от 57 528 лв. до 101 824 лв.

Кандидат-купувачите могат да огледат имотите до 20 септември, като предложенията на желаещите да се включат в наддаването се подават също до тази дата в сградата на НАП в Бургас.

За да се включат в наддаването, желаещите трябва да преведат депозит за участие в размер на 20% от първоначално обявената тръжна цена. А кои ще са новите собственици на обявените за продажба имоти ще стане ясно на 27 септември, когато ще бъдат разгледани всички постъпили предложения.

И НАП Пловдив обяви за продажба вещи на длъжници. Продава се БМВ Х5, произведено през 2002 г. , с мощност на двигателя 3000 куб. см, дизел.  Началната тръжна цена на автомобила е 25 000 лв., като за да участват в наддаването кандидатите трябва да преведат депозит от 5000 лв. Автомобилът е конфискуван заради опит за трафик на хора от Турция.

„Над 80 млн. лв. са постъпленията от продажба на активи, конфискувани стоки, глоби на КАТ и др. за осемте месеца на годината. На всички песимисти относно вливането на АДВ в НАП ще кажа, че това е с над 20 млн. лв. повече, отколкото събраните през цялата 2009 г. Радвам се, че положителните резултатите от реформата не закъсняха”, заяви изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.