Инспектори на НАП – Бургас ще влязат утре, 5 октомври, на проверка в община Сливен, съобщи пред журналисти кметът Йордан Лечков.

Според кмета, проверката е предизвикана от доклада на т. нар. комисия „Андреев”, която установи редица нарушения при изпълнението на капиталовата програма на общината. Списъкът на обектите по програмата отдавна бил в прокуратурата и тя работела по него.

Те си мислят, че атакуват мен, но всъщност атакуват работата на всички хорица от администрацията, които работят честно от сутрин до вечер. Нямам нищо против проверките, дори напротив, и ние бяхме една от първите общини, която въведе вътрешен одит, изтъкна Лечков. Според кмета, всичко това било отговор и му се връща за изнесената от него през април 2009 година „Кутия на Пандора”, в която вкара различни връзки на депутати, магистрати и НАП.

Имало 4-5 души от Общинския съвет, които сигнализирали и били основни прокурорски свидетели срещу кмета. Тези хора си били вземали заплата от общината и продължавали да я взимат и само правели „золуми”.

Справяме се сравнително добре и нямаме задължения към социалната сфера – училища и детски градини. Капиталовите разходи са отделна тема и има договори с контрагенти, с които си имаме доверие. Преди имаше повече пари и вземаха повече, сега няма и ще чакат. Това са нормални взаимоотношения, коментира още Лечков.