Недоверието на гърците към политиците рязко се е покачило, като за последните четири месеца е нараснало с 20 на сто и повече от седем от десет гърци смятат, че Гърция се движи в грешна посока, пише в. "Катимерини", позовавайки се на социологическо изследване на агенцията Public Issue.

Процентът на доволните от управляващата Социалистическа партия ПАСОК също рязко е спаднал до 18 на сто и според анкетата е стигнал до най-ниската си точка. Доволните пък от главната опозиционна партия Нова демокрация били само 9 процента.

"Един от всеки трима младежи в Гърция не може да си намери работа", пише в. "Метро", като се позовава на статистиката. Вестникът смята, че безработицата в страната през март е спаднала до 11.6 на сто в сравнение с февруари, когато е била 12.1 на сто, и че това се дължи на появилата се сезонна работа по Великден.    

В. "Параскеви+" прогнозира, че в Гърция ще има предсрочни избори през септември и че евентуалните дати на вота, който правителството щяло да поиска изненадващо, щели да са 19 или 26 септември.

Изданието смята, че премиерът Папандреу се готвел да разчисти наесен политическата сцена и да поиска избори на своя глава без да се съобразява с това, че много негови съпартийци се оказаха замесени в скандални афери. Вчера той казал, че "обществото и страната трябва да бъдат отърсени от корупцията".

Папандреу осъдил за сетен път ширещите се през последните дни  слухове за фалит на Гърция и за излизането й от еврозоната. "Това са смешни, но и много опасни неща, които объркват хората и сеят страх и несигурност", казал Папандреу.

В. "Логос" цитира президента на ЕС Херман ван Ромпой, който в интервю за белгийско икономическо списание казал, че "Гърция няма да фалира" и уверил,  че нито една държава няма да бъде заставена да се оттегли от еврозоната.         

Всички издания днес алармират, че държавните болници в Гърция са изпаднали в кома, тъй като няма пари и липсват медикаменти и консумативи.  Ситуацията е трагична, в много случаи лекарите не могат да извършват дори и най-обикновени прегледи, болници намаляват или отлагат хирургически операции, пишат вестниците. БТА