Три от жалбите за финансови претенции към средствата от разпродаденото имущество на ОЦК в Кърджали вече са оттеглени, остава една на частна фирма, която също предявява финансови искове. Това заяви при поредния протест на бившите металурзи, които още не са си получили парите за заплати, Стефан Атанасов след среща с частния съдебен изпълнител Росен Сираков.

Две от оттеглените жалби са банките кредиторки и една на бившия собственик на завода Валентин Захариев, каза Атанасов. По думите му, ако до края на деня частната фирма, която е четвъртият жалпоподател, не внесе в съда таксата за разглеждане, жалбата й става невалидна и няма да има пречка да ми бъдат преведени дължимите пари. Според него общата дължима сума към вече бившите работници от ОЦК е приблизително 2 милиона лева.

Металурзите от Кърджали искат среща с ръководството на новия собственик на завода, в лицето на „Хармони 2012", и на банката инвеститор, на която среща да бъде обяснено какво се случва със завода. Работниците питат какви са бизнес намеренията за реконструкция на производството, какви специалисти ще бъдат търсени, коя ще е фирмата, която ще експлоатира завода, има ли бизнес план? И всичко това в какви срокове може да стане.

Междувременно стана ясно, че около 30 бивши работници на ОЦК ще бъдат наети от „Неохим" в Димитровград. Трима вече били одобрени при провеждащите се в Бюрото по труда в Кърджали интервюта.