Финансовият министър Симеон Дянков изрази увереност, че правителството може да помисли за коледни добавки за пенсионерите, предаде репортер на Дарик.

Колкото до 13-та заплата за служителите в бюджетната сфера, и през тази година това няма да бъде възможно, заяви министър Дянков.

По думите на вицепремиера за коледните добавки към пенсиите на възрастните хора, „надежда винаги има". „Дали това ще стане зависи не само от нас, но и от това какво става в цяла Европа", категоричен е Дянков.

Той допълни, че вчера е имало две лоши новини. „Румънците, които бяха казали, че от следващата година ще започнат поетапно да увеличават пенсии и заплати, които намалиха миналата година, казаха: това се отлага за 2015-а година. Португалия каза, че й трябва намаление на пенсиите с още 15 процента веднага, от 1 ноември", коментира Дянков.

Финансист номер едно посочи, че ако обстановката в Европа продължава да се влошава, а по думите му това става с всеки изминал ден, и на нашата страна ще й стане „по-трудно икономически" от края на тази - началото на следващата година.