Надзорният съвет на НОИ одобри промените в Кодекса за социално осигуряване/КСО/, въпреки че работодателските организации гласуваха против проекта. Национализацията на професионалните фондове може и да не се състои, заяви след заседанието изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов, като обясни, че премиерът Бойко Борисов се е срещнал с представители на частните пенсионни дружества. Според Иванов никой не е разговарял с категорийните работници във връзка с обявеното намерение за създаване на държавен солидарен фонд за техните вноски. Ето какво още каза Иванов:

С тях не е говорено, не са информирани, никой от тях не е давал съгласие личната му партида да бъде открадната, тъй като фактически при тази национализация личните партиди ще бъдат секвестирани без съгласието на титуляра по един частен договор, какъвто е договорът между него – осигуреното лице, и пенсионния фонд, няма посредници. Договорът е между него и дружеството, няма синдикати, няма НОИ, няма междинни посредници. А основен принцип на римското право е pacta sunt servanda („Договорите се спазват”). Това е частен договор и никой няма право да го наруши.

По-рано в ефира на Дарик председателят на Асоциацията на пенсионните компании в България коментира, че НОИ няма капацитет да управлява парите за пенсия.