Изпълнителният директор на Терем ЕАД - София инж. Станчо Петков е поел ангажимент да се преведат авансово суми и да бъдат доизплатени заплатите и осигуровките на работниците в търговищкото предприятие Терем - Хан Крум за октомври, ноември и декември. Той е обещал, че ще бъде сключен голям договор с частна фирма, който ще осигури работа за две години на завода. Така ще се намали социалното напрежение и хората ще могат спокойно да работят, каза за Дарик синдикалният лидер в търговищкия завод Витан Вълчев.

Днес бе проведена среща, на която присъстваха областният управител на Търговище Николай Дяков, депутатът Лили Боянова, изпълнителният директор на Терем ЕАД - София инж. Станчо Петков, новоизбраният директор на завода в Търговище Христо Богданов, представители на синдикалните организации. На срещата са обсъдени възможностите за оптимизиране на работния процес в завода, както и възможните решения за изплащане на дължимите суми към работниците.

Според Вълчев, новият директор Христо Богданов, който ще встъпи в длъжност официално от понеделник, е работил преди години в завода и е запознат със структурите в него.

През седмицата напрежението в предприятието ескалира и доведе до спонтанен протест и затваряне на пътя Търговище – Попово. Причината бе в неизплатени възнаграждения и липса на поръчки, по които да се работи.