Новата шефка на ДКЕВР Юлиана Иванова, която е лично назначение на Бойко Борисов, е собственик на електронен магазин, който незаконно продава цигари, пише вестник "Труд". От юли 2012 г. рекламата и продажбата на цигари онлайн е забранена чрез Закона за тютюна и тютюневите изделия.

Пред ТВ7 Юлиана Иванова потвъди, че в онлайн магазина се продават цигари. Тя обясни, че не са знаели, че продажбата онлайн на тютюневи изделия е забранена. Сега щяла да бъде незабавно преустановена.

Иванова притежавала фирма, собственик на онлайн магазин, установили от вестника. Преди седмица тя е прехвърлила управлението на фирмата. Според нейните обяснения засега той предлага само продукти на голяма търговска верига. В продуктовата листа на сайта има 30 вида цигари, които могат да се поръчат.

Журналист на ежедневника се регистрирал с фалшив адрес и направил заявка за покупка. В отговор получи имейл, потвърждаващ регистрацията.

На сайта може да си поръчате цигари онлайн на стекове от едни от най-големите компании в бранша. И трите дружества потвърдили пред "Труд", че електронната търговия с цигари е незаконна и ги посъветвали да се обърнат към Агенция "Митници".

От пресцентъра на Агенцията също потвърдили, че всякаква продажба на цигари онлайн е забранена.

В днешния си брой вестник "Дневник" пък пише, че според запознати Иванова няма никакъв опит в енергийното регулиране, което стана ясно и след представянето й пред журналисти. Тя не можа да отговори на нито един по-конкретен въпрос. "Мога да коментирам, когато се запозная", беше единственият и отговор. Иванова поиска седмица, за да навлезе в материята. Това, което се знае за предишните й длъжности, е, че е била консултант на българския офис на немската компания RWE.