Калин Христов положи клетва като подуправител на БНБ. Той беше предложен за поста от преизбрания управител на банката Иван Искров.

Христов, който е съветник на Искров, ще поеме ръководството на управление „Емисионно" на централната банка. Депутатите одобриха кандидатурата на Христов преди два месеца, но той встъпва в длъжност сега, когато изтича мандатът на предишния поуправител Цветан Манчев.

Съгласно закона подуправителите на БНБ са трима и се избират от Народното събрание по предложение на управителя на централната банка с мандат от шест години. Другите двама са Димитър Костов, който е подуправител, ръководител на управление „Банково" от юни 2005 г., и Румен Симеонов, който е подуправител, ръководител на управление "Банков надзор" от юни 2007 г.

Иван Искров беше избран за втори мандат още през май при предишното правителство, но подаде оставка от този пост в края на август, тъй като новите управляващи не се съгласиха с преизбирането му от предишното Народно събрание, както и с избора на Николай Неновски за подуправител на мястото на Цветан Манчев.

Искров обаче отново бе издигнат за поста управител на БНБ и то от депутатите на ГЕРБ. Той прие и бе преизбран, а за подуправител бе одобрен Калин Христов. Управителят на БНБ положи клетва на 9 октомври тази година.