Все още няма изплатен нито лев на миньорите от „Горубсо- Мадан" въпреки уверенията, че плащанията ще започнат в последния работен ден на настоящата седмица. Това съобщи за Дарик председателят на Стачния комитет в предприятието Румен Каров.

По думите му след срещата с икономическия министър Трайчо Трайков няма категорично становище какви действия ще бъдат предприети за подобряване условията на работа на миньорите от „Горубсо-Мадан". Договорено е в понеделник да започне поетапното изплащане на заплатите. Не можем и да се върнем на работа, тъй като предприятието е затворено. Чакаме и сме оставили всичко в ръцете на държавата, каза още Каров.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков посети Мадан, за да се срещне с концесионера и протестиращите в мини "Горубсо - Мадан". Предприятието дължи 7,5 млн. лв. за неизплатени осигуровки от май 2009 г. до сега, 1.2 млн. лв. за неплатен данък общ доход и над 1 млн. лв. за неплатени заплати на миньорите и служителите на предприятието в Мадан. За последната година предприятието има 12 акта за над 32 хил. лв. от Инспекцията по труда.