Областният управител на старозагорска област Йордан Николов разкри процедура по изплащане на обезщетения за собствениците на имоти по трасето на лот 2 на автомагистрала Тракия.
Процедурата е на основание чл. 32, ал. 1 от Закона за държавната собственост и във връзка с чл. 39 а от същия закон. Тя засяга участъка Стара Загора - Нова Загора от трасето Оризово - Бургас лот 2.

Комисия, назначена от областния управител, е изготвила списък с необходимите документи, които собствениците или техните правоприемници трябва да представят при подаване на заявление в деловодството на Областна администрация - Стара Загора:
заявление по образец до областния управител, решение по чл. 27 от Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи за възстановяване правото на собственост върху имота по плана за земеразделяне, заверено от съответната общинска служба по земеделие, нотариален акт - нотариално заверен /в случай на извършена делба/, оригиналната скица на имота, историята на имота в случай, че е претърпял промяна, оригинал на удостоверение за липса на тежести върху имота, оригинал от удостоверение за наследници в случай, че имотът е наследствен, нотариално заверен договор за делба на обезщетението - по образец, нотариално заверено пълномощно - по образец, актуално удостоверение от банка за банкова сметка, по която да бъде преведена сумата и копие от личната карта.

Списъкът на отчуждените имоти е публикуван на сайта на Областна администрация, а заявления се подават всеки работен ден в деловодството на Областна администрация.