Облигационерите на Ален Мак АД по втората емисия облигации гласуваха за предприемане на действия, с които принудително да бъдат събрани вземанията по закупените от тях дългови книжа на публичното дружество. Ход на тези действия обаче ще бъде даден едва след като Апелативен съд - Пловдив се произнесе по искането за обявяване в несъстоятелност на предприятието.

Облигационерите са готови да поемат разноските по принудителното събиране на вземанията, съразмерно участието си в емитирания дълг.

Протоколът от проведеното Общо събрание на облигационерите е публикуван в X3 News и от него е видно, че на заседанието са присъствали 94.2% от облигационерите на Ален Мак АД по тази емисия.

През месец май облигационерите на Ален Мак АД по първата емисия облигации изпратиха писмо на изпълнителния директор на дружеството, с което обявиха начало на действия по принудително събиране на задълженията. Тогава от довереника на емисията ОББ съобщиха, че към датата на изискуемост на заема, а именно 02.02.2010 г. Ален Мак АД дължи 592 хил. евро главница и 6 958 евро лихви.

Дружеството е емитент на две емисии корпоративни облигации. Първата се търгува под борсов код 9E7A и е в размер на 6 500 евро с номинал 749.85 евро всяка облигация. Втората се търгува под борсов код 9Е7B и е в размер на 592 евро с номинална стойност на една облигация от 1 000 евро.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!