Община Несебър няма да прекрати плащането на електричеството на Слънчев бряг – Изток, обяви кметът Николай Димитров. Решението е взето, за да не се затруднява работата на бизнеса в курорта. Според Димитров общинското ръководство не е заплашено от санкции при евентуално решение за спиране на тока. Договорът със Слънчев бряг, който е до края на месец октомври, предвижда възможност за едностранно прекратяване след 10-дневно писмено предизвестие до другата страна. Не договорът ни спира да прекратим плащанията, а желанието ни да не се провали Лято 2009, каза кметът на Несебър.

Припомняме, че в началото на сезон Община Несебър се съгласи да плаща авансово електроснабдяването в Слънчев бряг - Изток, като прие предложението да поеме цялостната грижа за инфраструктурата срещу ангажимента тя да бъде прехвърлена на общината в края на сезона.

Според кметът на Несебър общината е изкуствено замесена в конфликта за инфраструктурата. Той призова държавата да намери решение на проблема със стопанисването на алеите и улиците на курорта, защото той ще стои със същата сила и следващия сезон. Димитров беше категоричен, че общината няма да се ангажира и догодина със същите разходи.

Нелепи са и твърденията, че веднъж попаднали в ръцете на общината, улиците и тази зона ще бъдат продадени от общинската управа, каза още Николай Димитров. Ако действително се стигне до усвояването на инфраструктурата на Слънчев бряг, то тя автоматично става публична общинска собственост и като такава не може да бъде продавана и заменяна, според разпоредбите на Закона за устройство на териториите. Община Несебър няма никакъв интерес и желание да придобива инфраструктурата на к.к.Слънчев бряг, тъй като тя носи само допълнителни огромни излишни разходи, допълни Димитров.