ОЦК АД в Кърджали спира производство, а над 300 работници от Цинковия завод в рамките на комбината ще бъдат пуснати в принудителен платен отпуск, алармира председателят на структурата на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева. По думите й причина за спиране на производството според ръководството на завода бил планов ремонт, който ще продължи до 3 януари. 

Оловно производство бе спряно в средата на април тази година и в дружеството  остана да работи само цинково. Сега и то е спряно. Сред металурзите върви съмнението, че заводът ще последва съдбата на Кремиковци и през януари ще останат на улицата.

Тази сутрин те излязоха на поредния протест заради закъснения с няколко дни на дължимия аванс, въпреки подписаното наскоро стачно споразумение, според което ако се наруши дори и една от клаузите, разписани в него, металурзите са с развързани ръце да започнат стачка без предупреждение. От централата на КНСБ в Кърджали обаче все още нямаха решение дали ще се премине към ефективен протест на металурзите или не.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!