До 1000 лева опрощаване на текущи и стари сметки за парно може да получи всеки абонат на софийската „Топлофикация”, който плати от 20 до 30 октомври 2012 година чрез платформата на ePay.bg. Всеки ден през този период клиентите, които плащат онлайн, ще участват в томбола.

Късметлиите ще получат обратно общо 10 000 лева. Амбицията на организаторите е тази промоция да бъде повторена и през ноември и декември, като по този начин

възстановените суми ще достигнат 30 000 лева.

74 на сто от абонатите на столичното парно са с просрочени сметки и те се броят за коректни. 7 на сто от клиентите обаче висят с дългове от повече от 3 години, а някои рекордьори дори от 25 г.,  сочат сметките.

“Стартираме  кампанията както за коректните си клиенти, така и за да мотивираме абонатите, които са забавили плащането на сметки към компанията до 1000 лева по една или друга причина”, каза Стоян Цветанов, Изпълнителен директор на „Топлофикация София”. Той посочи, че сериозен процент от потребителите погасяват наведнъж дължимото за отопление, след като получат изравнителната си сметка. Други се издължават непосредствено преди старта на новия отоплителен сезон.

„В този случай сме благодарни на партньорите ни от ePay, тъй като идеята е тяхна и сумата, която ще бъде подарена на столичани е за сметка на техния бюджет. Така клиентите ни няма нужда да се притесняват, че тази промоция ще се отрази по какъвто и да е начин в сметките им за парно.”, каза още Стоян Цветанов.

В промоцията може да участва всеки клиент

на „Топлофикация София”, който плаща сметките си през системата ePay.bg и има регистриран профил. Всеки ден от 20 до 30 октомври на случаен принцип един или няколко от абонатите на компанията могат да спечелят безплатна сметка за парно, която включва стари и текущи задължения към „Топлофикация София”.

Сумата, която ще бъде възстановена по един абонатен номер, обаче не може да надвишава 1000 лева, за да бъдат изключени абонатите с по-големи задължения, които системно и дългосрочно са отлагали заплащането им.

Столичното парно има да си прибира от абонати общо 510 милиона лева. Към края на август пък текущите вземания на дружеството са били в размер на 445 милиона лева, като в рамките само на година са скочили с 65 милиона лева.