Още трима служители на ДАИ в Стара Загора са арестувани при продължението акция „Спокойствието” в Стара Загора, научи Дарик. „Повдигнато им е обвинение, както и на останалите, за участие в организирана престъпна група”, потвърди окръжният прокурор Константин Тачев.

Стоян Ц., Георги М. и Любомир Х. са задържани с прокурорско постановление за 72 часа. „Случаят се изяснява и ще бъде взето решение дали да им бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража”, допълни Тачев, но отказа повече подробности по случая.

Акция „Спокойствието” бе проведена в средата на юни. Тогава бяха арестувани шестима мъже, сред които началникът на ДАИ в Стара Загора Ангел Димитров и колегата му Диан Славов.

В момент на получаване на подкуп от 7200 лева бяха задържани служителите на Агенция "Пътна инфраструктура" Николай Василев и Георги Апостолов. Сумата им е била предадена от представителя на пътностроителната компания "Пи Ес Ай" Стоян Михов и Динко Динев от фирма „Европа супер транс" за товарни превози, които участват в строителството на автомагистрала "Тракия".

При обиските в офисите на ДАИ-Стара Загора бяха намерени повече от 70 000 лева. С тези пари строителни фирми, които са работили по магистралата през последните десет месеца, са си плащали, за да може проверяващите да си "затварят очите" например при пренасяне на по-големи количества товар от допустимото. За товарен камион се е плащало по стотина лева, за да тече мирно и тихо работата на строителите.

За това и полицейската операция е наречена „Спокойствието", защото строителни фирми са били изнудвани, за да си осигурят спокойствие при строежа на магистралата.

Съдът остави за постоянно в ареста първите арестувани при акция "Спокойствието".