Агенция „Пътна инфраструктура” да оправи щетите по общинските пътища в Радомир, които са нанесени заради засиления трафик. За това призова кметът на града Красимир Борисов в предаването „Витамин” по Дарик.

Трафикът към Кулата е пренасочен през Радомир заради строителните дейности на автомагистрала „Люлин”. Но тесните улички на града не са пригодени за толкова активно движение, при това тежкотоварните автомобили над 20 тона не могат да минават нормално по тях.

Тясната улица „Дупнишка” разделя града на две части и потокът от автомобили и ТИР-ове създава огромен проблем, най-вече за децата и възрастните хора, тъй като е много трудно да се пресече.

Притесняваме се от това, че е възможно, не дай Боже, да се случи най-лошото – посочва кметът Красимир Борисов. „КАТ си вършат работата, специалистите от общината и общинската администрация – също, но все пак ситуацията не е добра“.Тревожи ни и състоянието на платното, защото при огромните автомобили, които минават по тази улица, след това очакваме проблеми. Шахтите вече са започнали да пропадат. На практика ще бъде нужен ремонт и ще се надяваме силно и ще се борим за това пътната агенция да оправи след това щетите, които са нанесени – заявява кметът на Радомир.

"Ние изразяваме своето недоволство. Разбираме и това, че проблемът е национален. Имаше вероятно и други решения. Но на този етап, тъй като нищо не можем да направим, се опитваме да успокояваме и да обясняваме на хората, че това е алтернативата. Защото, както се казва, колкото по-бързо свършат строителните работи по автомагистрала „Люлин”,по-бързо да се отървем от тази „напаст”. Това действително е огромен проблем за града".