Ние сме съгласни да бъде на 21 май започването на работата на парламента, защото смятам, че веднага трябва да се работи, да се вземат решения. Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров след консултацията с президента Росен Плевнелиев.

Той посочи, че постът председател на НС няма да бъде поет от член на Атака, като така опроверга твърденията от ГЕРБ, предаде БГНЕС.

Постове и позиции не са важни. Искаме незабавно да се разгледа законът за енергетиката, махане на таксата за пренос, поевтиняване на тока бързо, защото наглите ЕРП-та искат повишаване на цената. Това не трябва да се допуска, категоричен е Сидеров.

Да се направи истински регулатор, да се разгледа нормативната база на ДКЕВР, здравната реформа и българските предприемачи които бяха ощетени, да се уредят разплащанията към тях и да се мисли за мерки против безработицата. На ход е този, който получи мандат, допълни Сидеров. Няма да предлагаме хора, ще предлагаме действия.

От поведението на Орешарски зависи дали ще го подкрепяме или ще го бламираме. Ние имаме 7.3%, първите две партии, които са на ход да кажат как ще повишат доходите на българите.

За АЕЦ "Белене", Сидеров каза, че Атака е за строеж на "Белене". "Мога дори да осигуря инвестирането в "Белене", ако съм лично оторизиран мога да покажа дори как може за 5 г. да се построи "Белене" с чужди инвестиции без България да дава нито лев и България да запази мажоритарен дял. Изберете ме за премиер и ще ви покажа как точно ще стане. Мнението ми е неотклонно – да на АЕЦ "Белене", категоричен е Сидеров.

От думите на лидера на Атака може да се направи изводът, че водената от него парламентарна група ще подкрепи евентуално експертно правителство, издигнато от БСП и ДПС, но без да се ангажира с коалиция. Като след съставянето на кабинет Атака ще играе ролята на конструктивна опозиция.