За първи път инвестиционната общност беше свидетел на небивал спад на индексите и на повечето позиции. Във връзка с това DarikFinance.bg се обърна към анализаторите с въпроса: Какво се случва на пазара? Според някои от тях случващото се е в рамките на нормалното, като очакват корекцията да продължи още известно време.

Георги Бисерински, КД Секюритис

Честно казано и аз съм изненадан от поведението на пазара днес, но след първоначалното изсипване се забелязва стабилииране на котировките. Надявам се до края на деня този спад на индексите да се неутрализира.

Ясер Ел Амин, брокер на ценни книжа в БенчМарк Финанс АД

Днешната търговска сесия на БФБ-София започна с масирани разпродажби по почти всички основни позиции на борсата. Само за 16 мин. от началото на сесията в 9.46 часа индексите SOFIX, BG-40 и BGTR30 се понижиха с над 3%, а BGTR30 дори загуби 4.24%. Монбат АД поевтиня до 26.50 лв. за 1 акция при цена на затваряне вчера 29.80 лв. Трейс Груп Холд АД падна до 240 лв. последна сделка. Последната сделка в 9.37 часа с Холдинг Пътища АД беше на 34 006 лв.

Кирил Иванов, финансов анализатор

Наблюдаваме едно рязко, дори стръмно движение. Но според мен това е началото на края на корекцията. Сега формираме едно ново усещане сред инвеститорите, така наречения страх. Смятам, че от тук нататък нещата вече ще се нормализират.