На всички министри и управляващи органи е даден срок до 20 април да предоставят допълнителна информация, която се изисква, за да може одиторската агенция да направи оценка на съответствие на системите на всеки един управляващ орган. Това съобщи вицепремиерът Меглена Плугчиева по време на посещение във Варна. Целта е през май тези оценки ще бъдат изпратени в Брюксел, за да може Еврокомисията да се произнесе и да се премине към междинни плащания, уточни вицепремиерът Плугчиева.

По оперативните програми на Европейския съюз досега са сключени договори за 2.8 млрд лева. Над 5 300 проекта са подадени с искане за финансиране по програма „Развитие на селските райони”, сочат данните на Министерство на земеделието и горите от вчера, съобщи още Меглена Плугчиева. Решението на правителството да осигури средства за финансиране на разходи за ДДС за вече одобрени проекти даде много голям тласък на програмата. Системата и администрацията в земеделското министерство обаче са пренатоварени и не успяват да обработят всички проекти, разкри вицепремиерът.

БСП във Варна има много достойни възможни кандидатури, в това число и досегашните депутати, които са направили страшно много за града. Техните усилия трябва да бъдат оценени и уважени по достойнство. Така Плугчиева коментира номинацията на БСП-Варна за място в кандидат-депутатската листа на партията в морската столица. Тя разкри, че окончателното решение за това ще бъде взето след разговор с лидера Сергей Станишев, който също е сред номинираните.

Във Варна вицепремиерът Меглена Плугчиева се включи в традиционния Национален форум на председателите на общинските съвети във Варна. С копие от сабята на Васил Левски, грамота и ковчеже, като символ на пазителя на финансите, Плугчиева награди заместник кметът по финансовите въпроси на Община Варна доц. Борислав Борисов, който бе отличен като “Общински финансист на годината”.