С много по-богата програма от миналогодишната стартира зимният чартърен сезон на Летище Пловдив. Това заяви в ефира на Дарик директорът на пловдивския аеропорт Дойчин Ангелов.

Нова линия стартира от полския град Катовице. Връщат се авиокомпании, които преди 2-3 години бяха напуснали Пловдив, уточни Ангелов.

Летището ще работи с туроператорската фирма „Туи". В съботните дни ще има сезонен полет и от Англия.

От 30 декемри се подновяват и редовните зимни полети до Москва на руската компания S-7, които ще бъдат осъществявани с „Еърбъс 319". С тази дестинация чартърите стават четири, може би ще се появят и други, но това ще стане ясно в средата на ноември, добави Ангелов.

На 2 ноември на летище Пловдив каца първият самолет от новата редовна линия на нискотарифната авиокомпания „РайънЕър" от Лондон. Самолетът ще се приземи в 11.40 часа. Гостите ще бъдат посрещнати със специална празнична програма. Тя ще протече в терминала, а не на пасажерската стълба, защото летищните работници разполагат само с 25 мин. за обслужване на самолета, каза шефът на аеропорта.

Преди кацането на първият „Боинг 737" ще бъде засадено и дръвче, с което символично си пожелаваме с увеличаването на листата му, да се увеличават и полетите ни, обясни Ангелов.

„Боинг 737" е 189-местен, билетът до Лондон струва 33 евро. Поради големия интерес към линията, „Райънеър" пускат три извънредни полета - два в последните два четвъртъка на декември и един в първата седмица след Нова година. Редовните полети са във вторник и събота.

Напролет очакваме поне още една дестинация до Испания или Италия, каза още Дойчин Ангелов. До месец очакваме посещение от Турция, двама превозвачи от югоизточната ни съседка проявяват интерес по линията Истанбул - Пловдив, заяви още летищният шеф.