Въпросът за подходите на Стара Загора към АМ Тракия е от ключово значение за развитието на транспортните и икономически връзки на областта. Именно поради тази причина отговорът на министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, че изграждането на пътните възли и разположението им са определени на фаза "идеен проект" не ме устройва. Това каза депутатът от Синята коалиция Иван Иванов. Той допълни, че ще се консултира с останалите депутати от Старозагорски избирателен район, за да се срещнат с министъра и с експертния му съвет.

За голямо съжаление аргументите, които изтъкна министър Плевнелиев бяха същите като на Асен Гагаузов и Сергей Станишев. Ние, които защитаваме тезата за удобна и бърза връзка на града с магистралата, имаме много аргументи и се надяваме, че ще бъдем чути, защото нашето мнение е мнение на всички старозагорци, каза Иван Иванов.

По проект Старозагорска област ще има четири подхода към АМ Тракия. Връзките, които пряко засягат Стара Загора са вече изградените две. Според депутата Иван Иванов обаче нито една от тях не устройва града.

В Стара Загора той коментира и изграждането на тунела под Шипка. Народният представител припомни, че започва подготовка за включване на проекта в Европейската оперативна програма "Транспорт". Строителството може да започне на 1 януари 2014 година.

Ако ние си свършим работата, Европейската комисия ще включи тунела под Шипка в следващия голям проект за 2014 - 2020 година, каза още Иван Иванов. Той допълни, че за първи път се дават конкретни срокове, за да се реализира тунела.

Според него ако подходите към АМ Тракия и тунела под Шипка станат факт, инфраструктурата на областта ще се отпуши за много по-интензивен, както индустриален, така и транспортен трафик. Това от своя страна ще позволи и по-голям поток от инвестиции.