Ние сме за вдигане на минималната работна заплата и вдовишките добавки за пенсии от 1 юли – в това бе категоричен президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев в предаването „Седмицата" на Дарик.

Не бяхме съгласни минималната заплата да бъде вдигната от 1 септември. Но решенията тристранния съвет са препоръчителни за правителството, а не задължителни, припомни Тренчев.

„Ние настоявахме за 290 лева минимална заплата и да се увеличат всички пенсии. Но Дянков дава класически отговор, че не може", поясни президентът на КТ "Подкрепа".

„Правителството трябва да има стратегия как парите да се увеличават, а не просто да се орязват разходите. В доктрината на Симеон Дянков важното е да се режат разходите. Това трябва да се помисли, но най-вече трябва да се помисли как да се увеличават приходите. Тук започва нашето разминаване", каза Тренчев.

Не се направи нищо по нашите предложения за приходи. Никой не пита защо в България не идват инвеститори. Ние отдавна сме поискали смяната на Дянков и премиерът трябва да се замисли, каза Тренчев.