Валутни пазари

Зоната на съпротива между 1.14 и 1.15 в евро/долар все още удържа покачванията, а вчера коментарите на Драги свалиха двойката от 1.13 до 1.1244. Долар/йена изглежда намери известна подкрепа точно под нивата от 104, където се прибират печалби преди вота във Великобритания. Основна съпротива все така си остава 105.50.

Лихви

Изказването на Йелън пред Сената не въодушеви с нищо ново дилърите и не даде някаква нова яснота около монетарната политика. Облигациите консолидираха през деня след най-големите, в последния месец, разпродажби в понеделник.

Суровини 

Въпреки че последните допитвания сочат към близък резултат във Великобритания, шансовете за оставане в ЕС са по-големи и това доведе до спад на благородните метали. Дългите позиции са на екстремно високи нива и това също оказва натиск. Ако Англия избере да остане в еврозоната лесно може да последва срив на цените.

От друга страна базовите метали растат заради надеждата, че Великобритания ще остане в еврозоната. Цената на петрола премина над нивата от 50 долара за барел, тъй като данни за запасите показаха намаление, което ограничава излишъците.

Капиталови пазари

Европейските борсови индекси продължиха да се възстановяват, докато ЕЦБ потвърди ангажимента си да действа, ако все пак се случи така, че Великобритания да напусне еврозоната. Американските индекси затвориха с предпазливи печалби след променлива търговия влияеща се от предстоящия вот във Великобритания.