Подписаха договора за строителството на лот 3 на автомагистрала Тракия  /отсечката Нова Загора – Ямбол/.

Предпоследното трасе от аутобана ще се строи от гръцкия гигант Актор. Фирмата спечели при голяма конкуренция, което показва повишен интерес към търговете на Агенция „Пътна инфраструктура”, каза след подписването председателят на управителния съвет на агенцията Божидар Йотов.

Изпреварихме графика за работа по автомагистрала Тракия, който дадохме на премиера в началото на управлението на кабинета, каза още Божидар Йотов.

Той за пореден път подчерта, че Тракия е национална кауза и изпълнението й ще бъде приоритет за страната. 

Шефът на Актор у нас Димитрис Кутрас обясни, че компанията е построила повече от 50 процента от пътищата в Гърция, Музея на Акропола, както и повечето съоръжения на Олимпийските игри в Атина през 2004 година.

Кутрас похвали добрата организация на Агенция „Пътна инфраструктура” при обществените поръчки. По думите му, в Гърция могат само да завиждат за успешното провеждане на търговете за трите отсечки на Тракия. Той отново обясни, че повече от работниците по строителството на трасето ще бъдат българи.

Шефът на Агенция „Пътна инфраструктура” успокои, че има издадено строително разрешение за 36-километровия участък от аутобана. До три месеца ще са готови разрешенията по съпътстващата инженерна мрежа, които няма да спрат в началото на изграждането на пътя  Нова Загора – Ямбол.