Похитителят освободи последната заложничка. В 10.17 часа жена с чанта в ръцете е напуснала клона на „Инвестбанк” в Сливен. Снощи беше освободена една жена, през нощта още две и тази сутрин още един мъж.

Последната останала като заложник бе Светлана Динева – счетоводител-касиер на банката. Именно тя в началото на похищението е успяла да разговаря със сина си по телефона, скрита от похитителя. След като е била открита от него, е имало размяна на остри реплики.

Около 8.30 часа полицията разшири периметъра на отцепване около сградата, в очакване на приключване на ситуацията.

Рано тази сутрин - около 4.10 часа, са били освободени Мими Величкова и Ивелина Тенева. Двете бяха пуснати по начина, по който това се случи с тяхната колежка Радина Терзиева снощи – полицай застана пред входа на банката, вдигна ръце и те една по една заставаха зад неговия гръб. Освободените са били отведени от други полицаи в посока сградата на областната управа. Там се помещава кризисният щаб, организиран от общината.

Все още не е ясна идентичността на освободения около 7.10 часа мъж. Предполага се, че това е Димитър Митков – служител на банката.

Мими Величкова е на 32 години и от два месеца работи като касиерка в банковия клон. Ивелина Тенева е главен счетоводител. Веднага след като е била изведена от сградата, тя се е чула със своя съпруг. По неговия разказ жената се чувства сравнително добре за ситуацията, в която се намира. Преживяла е лека нервна криза веднага след излизането от офиса на банката.

Тя е съобщила, че останалите задържани са в добро здраве и няма ранени. По думите й похитителят се е държал сравнително добре с тях. Единствено ги е принудил да коленичат и да легнат на пода в първите минути на похищението.

В района се намират близките на задържаните. Сградата е отцепена. Площадът в Сливен и улицата на инцидента са недостъпни за жители и автомобили.

Информациите за похитителя остават разнопосочни. По думите на освободените става въпрос за млад мъж. Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че той е наркозависим. Но официални данни за самоличността му няма. Предполага се, че това е Иван-Красивия, който е на 32 години и е роден в Сливен.

Раненият охранител - 42-годишният Станчо Станев, беше опериран вчера вечерта в болницата в Сливен. Според лекарите операцията е преминала успешно и животът му е вън от опасност. Той е претъпял тежка операция, която е протекла повече от пет часа и вероятно няма да бъде контактен в следващото денонощие.

Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че с похитителя се води „конструктивен и разумен диалог”. Той се разкайва и се отказва от искания паричен откуп. Цветанов изрази надеждата си, че случаят ще приключи по възможно най-добрия начин без жертви. Той обяви, че около самоличността на похитителя всичко е известно, но отказа уточнения. На мястото бе и премиерът Бойко Борисов.