Над половината (56%) от българските фирми не разполагат с план за възстановяване при бедствия и аварии за своето ИТ оборудване, а още по-голям процент от тях (67%) нямат установени изисквания за непрекъснат бизнес процес на работното място.

Това показва проучване на компанията Регус. Според него българските фирми смятат, че разходите за възстановяване при бедствия и аварии са твърде високи.

Според говорителят на Регус Гари Гъртлър, много от българските компании са склонни да заплащат месечна такса, за да имат достъп до решение за възстановяване при бедствия и аварии в извънредни случаи.

Глобално, въпреки че по-големите фирми са по-добре подготвени от по-малките за възстановяване при бедствия и аварии, 26% от големите корпорации все още не разполагат с решения за възстановяването при бедствия и аварии за своите ИТ системи, а 40% нямат решения за възстановяване на работните места.

За компаниите, които продават финансови услуги (71%) и информационните и компютърни технологии (66%), в глобален мащаб е по-вероятно да имат план за непрекъснат бизнес, въпреки че повече от 40% от фирмите в тези сектори нямат решения за възстановяване на работните места.