Възможно е едномесечно и даже по-голямо закъснение на колетните пратки за САЩ, предупреди в ефира на Дарик главният изпълнителен директор на Български пощи Деян Дънешки. В интервю за предаването „Дарик кафе” той обясни, че причината за проблемите в трафика на пратки през океана идва от въведените в Щатите засилени мерки за безопасност на въздушния транспорт. Забавяне имало и при получаването на колети за България, основно заради лошото време в Западна Европа. 

Деян Дънешки обаче увери, че дори и по празниците в пощите ще работят извънредно допълнително служители, за да може да се доставят закъснелите колети. „Проблемите са в цяла Европа, в цял свят, САЩ въведоха много строги мерки за сигурност по отношение на пратките. Последните дни летищата във Франкфурт, Лондон и Рим бяха сериозно засегнати от времето, много самолети не излетяха.

Ние сме организирали допълнително хора, които ще работят и през почивните дни, така че всички пратки при най-малката възможност, ще бъдат изпратени”, заяви Дънешки.

„В нашия сайт може да се проследи пътя на пратката и да се види каква е ситуацията в пощенския трафик – къде са затрудненията, къде са забавянията. Препоръчваме на нашите клиенти да ползват нормалната услуга, тъй като по обективни причини експресната няма да може да бъде изпълнена”, обясни още той.