Финансирането на Министерството на спорта да е поне 0,3 процента от брутния вътрешен продукт - за това се обявиха от партията на Меглена Кунева, България за гражданите. По думите на председателя на Групата за спорт и младежка политика към движението Пламен Константинов в други европейски държави като Германия и Франция се отделят поне 0,5 на сто, като отделените от бюджета 36 милиона лева за спорт не са достатъчни. Екскапитанът на волейболните ни национали коментира и българските резултати от изминалата олимпиада в Лондон.

Измерването на една спортна политика с взетите медали е погрешно, коментира Пламен Константинов, като по думите му спортната политика на това правителство е безрезултатна: "Единственият анализ, който чух от министъра на спорта Свилен Нейков, бих го приел от председател на треньорската комисия към министерството на спорта, но не и като управленски анализ. Все пак три години мисля, че са достатъчни, за да се видят някакви резултати. Заключението от тази Олимпиада е, че ние нямаме елитни спортисти".

По думите на бившия капитан на волейболните ни национали трябва да се разработи дългосрочна стратегия за развитието на спорта у нас, като основата на това са развитието на спорта в училищата и качествените спортни бази: "Много е трудно за едно семейство да изпрати детето да спортува в някакъв професионален клуб. И така се ограничава достъпът на децата до спорт, но всяко едно дете ходи в училище - това е мястото, където можем да запалим децата по спорт".

Константинов изтъкна и, че е необходимо спортното ведомство само да извършва плащанията за екипировки и турнири например, а не да ги разпределя към федерациите. "Отчетността е един от големите проблеми. Отчетността на средствата, които се дават на федерациите. Безспорно има федерации, които не развиват почти никаква дейност, но разчитат на финансиране. Има над сто лицензирани спортни федерации. Всеки решава да създаде някаква федерация и всички искат финансиране".

Волейболистът коментира идеята за вот на недоверие заради провала в Лондон като излишна и неоснователна.