* Допълнен вариант

Над 20.583 млн. акции или 18.84% от капитала на Петрол АД бяха прехвърлени в 10.19 часа на борсата. Пакетът бе прехвърлен в една сделка, а цената е 4.23 лв. Стойността на транзакцията е 87.07 млн. лв.

Според последния отчет на Петрол АД, предаден на БФБ-София, притежател на 18.84% от капитала на дистрибутора на горива, е Нафтекс Рифайнинг енд Петрокемикъл инж. Сърв. / с предишно наименование Нафтекс Ойл Шипинг Корпорейшън Лимитид /.

Дистрибуторът на горива има намерение да сключи договор с Лукойл България ЕООД за продажба на част от бензиностанциите си, стана ясно днес от съобщение, публикувано в X3 News.

За евентуалното сключване и осъществяване на планираната сделка се изчаква разрешение от антимонополния регулаторен орган в лицето на Комисията за защита на конкуренцията.

Преди седмица в Комисията за защита на конкуренцията / КЗК / постъпи уведомление за намерението на Лукойл България ЕООД да закупи петролна база „Илиянци“. Решението на КЗК се очаква да излезе до месец.

Засега от Петрол АД отказват коментар по темите.

Към момента акциите на Петрол АД падат с 4.30% до средна цена от 4.23 лв. за лот, а офертите купува/продава - на нива от 4.25/4.43 лв.